|
Hjemmelavede isvaflerSprøde, mandelsøde isvafler fulde af smag og frie for gluten. Dekoreret med syrlige bærstykker og klar parat til is. De kræver et isvaffeljern. Til gengæld kvitterer jernet med så lækre isvafler, at du aldrig vil spise kedelige købeisvafler igen. 6 vaflerAffiliate links Isvafler30 g smør 65 g mandelmel 1 æg 1 æggehvide 2 spsk sukker korn af 1/3 vaniljestang 1/2 tsk kardemomme 1 nip salt Smelt smørret, og kom smør, mandelmel, æg, æggehvide, sukker, vaniljekorn, kardemomme og salt i en blender. Blend det kort sammen, til dejen er ensartet. Kom et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag dejen i ca. 1 minut, til den er fint gylden. Form lynhurtigt den bløde, varme vaffel til et tyndt kræmmerhus, og lad den køle af og blive sprød. Gentag med resten af dejen. Pynt50 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona frysetørrede bær, nødder, kokos m.m. Smelt (og temperer) chokoladen. Dyp kanten af isvaflerne i chokoladen, og pynt med frysetørret bær, finthakkede nødder m.m. |