Christianshavnertærte à la LagkagehusetChristianshavnertærte à la Lagkagehuset

Christianshavnertærte

Ikke særlig sjældent bliver jeg spurgt om et remake af den jordbærsøde Christianshavnertærte. Den vanvittigt populære kage fra Lagkagehuset, du ved. Den kommer her. Saftig og sej hasselnøddebund fuld af smag. Sødt og cremet jordbærskum smagt til med masser af vaniljekorn og citronsaft og støbt i små eklipseforme. Og endelig: friske bær, stedmoderblomster, skovsyre og minimacarons. Sidstnævnte er mest for øjets skyld og må endelig ikke afholde dig fra at bage kagen.

6-8 personerGlutenfri

Hasselnøddebund

250 g hasselnødder 200 g sukker korn af ½ vaniljestang 1 nip salt 100 g æggehvider

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Lad nødderne køle af. Blend 150 g af de ristede hasselnødder til mel, og hak resten groft. Kom hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder, sukker, vaniljekorn og salt i en skål. Tilsæt æggehvider, og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er godt gylden. Lad den køle af.

Jordbærmousse

2 blade husblas 70 g jordbær 20 g sukker korn af 1/2 vaniljestang saft af 1/2 citron 130 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Bring jordbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft forsigtigt i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme jordbærpuré. Blend massen, og si kernerne fra. Lad puréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt den håndvarme jordbærpuré i. Fordel moussen i små eklipse-silikoneforme (i to forskellige størrelser), og sæt dem i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

Samling og pynt

friske hindbær friske ribs lilla stedmoderblomster rød skovsyre evt. lyserøde minimacarons

Placer de frosne moussebomber oven på hasselnøddebunden, og lad dem tø op i køleskabet i 1-2 timer. Pynt med bær, blomster og minimacarons lige inden servering.

Tip

Prøv at gemme store stykker mørk chokolade i hasselnøddebunden. Det er ikke spor dumt.

Hvis du ikke har små eklipseforme i skabet, kan de sagtens erstattes af andre silikoneforme.