|
Chokoladetrøfler med saltSøde og fløjlsbløde mælkechokoladetrøfler med fine strejf af salt og et lille drys kakao. Min favoritkonfekt, uden tvivl, og min mands ligeså. Lav trøffelmassen i dag, smugsmag en masse undervejs og tril resten til kugler i morgen. Så nemt, og så lækkert. (Opskriften er udviklet til og bragt i ‘Juleliv’, Politiken.) 30 trøfler Mælkechokoladetrøfler200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 15 g glukosesirup 1 godt nip salt Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Smag til med salt. Smag lidt mere. Sæt trøffelmassen i køleskabet natten over. Pyntkakaopulver Tril trøffelmassen til små kugler, og rul dem i kakaopulver. Opbevar trøflerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering. TipØnsker du et syrligt modspil til de søde trøfler, så erstat kakaopulveret med frysetørret bærstøv. |