Kæmpecookie med karamel og peanutsKæmpecookie med karamel og peanuts

Kæmpecookie

En sprød og chewy kæmpecookie toppet med fløjlsblød saltkaramelganache og pyntet med spinkelt chokolade-edderkoppespind. En virkelig tosset og virkelig god idé!

8 personerAffiliate links

Cookiebund

75 g blødt smør 150 g brun farin 1 æg 150 g hvedemel 1/3 tsk flagesalt 70 g saltede peanuts

Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en skål. Pisk ægget i. Rør mel og salt i. Hak peanuts groft, og vend dem i. Fordel det meste af dejen i en kagering (18 cm i diameter), og gem/spis resten. Bag bunden i ca. 15 minutter ved 200 grader, til den er fin gylden, og lad den køle af.

Karamelliseret hvid chokoladeganache

300 g karamelliseret hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 120 ml piskefløde 20 g glukosesirup 1/2 tsk flagesalt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og smag til med salt. Fordel ganachen oven på cookiebunden, og sæt kagen i køleskabet natten over.

Pynt

25 g Dulcey 32 % fra Valrhona 2-3 saltede peanuts spiselige blomster

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over kagen med beslutsom hånd. Pynt med halve peanuts og blomsterblade.

Tip

Er du i mangel på tid eller tålmodighed, så erstat den karamelliserede hvide chokolade med Dulcey 32 % fra Valrhona.

Lad cookiekagen temperere, før du sætter tænderne i den.