![]() ![]() |
KæmpecookieEn sprød og chewy kæmpecookie toppet med fløjlsblød saltkaramelganache og pyntet med spinkelt chokolade-edderkoppespind. En virkelig tosset og virkelig god idé! 8 personerAffiliate links Cookiebund75 g blødt smør 150 g brun farin 1 æg 150 g hvedemel 1/3 tsk flagesalt 70 g saltede peanuts Pisk smør og brun farin lyst og luftigt i en skål. Pisk ægget i. Rør mel og salt i. Hak peanuts groft, og vend dem i. Fordel det meste af dejen i en kagering (18 cm i diameter), og gem/spis resten. Bag bunden i ca. 15 minutter ved 200 grader, til den er fin gylden, og lad den køle af. Karamelliseret hvid chokoladeganache300 g karamelliseret hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 120 ml piskefløde 20 g glukosesirup 1/2 tsk flagesalt Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og smag til med salt. Fordel ganachen oven på cookiebunden, og sæt kagen i køleskabet natten over. Pynt25 g Dulcey 32 % fra Valrhona 2-3 saltede peanuts spiselige blomster Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over kagen med beslutsom hånd. Pynt med halve peanuts og blomsterblade. TipEr du i mangel på tid eller tålmodighed, så erstat den karamelliserede hvide chokolade med Dulcey 32 % fra Valrhona. Lad cookiekagen temperere, før du sætter tænderne i den. |