koldskålstærte med kirsebær

Koldskålstærte med kirsebær

// SPONSORERET AF AMARENA FABBRI // Vidste du, at koldskål og kirsebær klæder hinanden usædvanligt godt? Det dejlige makkerpar mødes her i en smuk og simpel tærte, der rimer på sommer, sol og bare tæer i græs. Tærten består af en knasende kammerjunkebund, cremet koldskålsganache og søde, aromatiske Amarena-kirsebær. Vidunderligt alternativ til den klassiske koldskål!

8-10 personer

Kammerjunkebund

120 g kammerjunkere 60 g smør

Kom kammerjunkerne i en frysepose, knus dem med en kagerulle og kom dem i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i krummerne. Fordel massen i en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i fryseren i min. 10 minutter.

Chokoladelag

50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl kammerjunkebunden med chokoladen, og stil formen tilbage i fryseren.

Koldskålsganache

300 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 ml piskefløde korn af 1 vaniljestang 75 ml kærnemælk 30 ml citronsaft 10-15 syltede kirsebær fra Amarena Fabbri

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Forsæt med at røre, til ganachen samler sig. Vend kærnemælk og citronsaft i, og smag til. Stavblend ganachen, og fordel den i kammerjunkebunden. Halver kirsebærrene, og stik dem ned i ganachen. Stil tærten i køleskabet i min. 2-3 timer, til ganachen har sat sig.

Pynt

20 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 3 syltede kirsebær fra Amarena Fabbri hvide chokoladeperler rød skovsyre

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over tærten i cirkelbevægelser. Pynt med halve kirsebær, chokoladeperler og skovsyreblade.