|
Rabarbertærte med frangipane og rabarbermousseSmørsprød mørdej, saftig mandelfrangipane, syrlige rabarberstykker, let og fløjlsblød rabarbermousse, rabarberstøv, rød skovsyre og… Behøver jeg at sige mere? Jeg er plaskforelsket i denne fine forårstærte og har bagt den et utal af gange. Heldigvis er jeg ikke den eneste. TUSIND TAK for de mange søde kommentarer, skønneste feedback og smukke tærtebilleder, jeg har modtaget af tærten. Jeg er så overvældet. Og Kamma og Ingrid på 13 og 14, hvis I læser med, så kæmpe high five og respekt til jer. Så smuk rabarbertærte, I har lavet. (Opskriften er udviklet til og bragt i ‘Spis og Bo’, Politiken.) 8-10 personer Mørdej125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g smør ½ æg Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (20 cm i diameter) med dejen, og sæt bunden i køleskabet. Smuldr overskydende dej sammen med fingrene til en slags crumble. Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 10 minutter ved 175 grader, til den er let gylden. Lad den køle helt af. Frangipane100 g rabarber 100 g mandelmel 100 g sukker 100 g blødt smør 1 æg 2 spsk Amaretto Skær rabarber i små stykker, og fordel dem i tærtebunden. Kom mandelmel, sukker, smør, æg og Amaretto i en skål, og pisk det let og luftigt. Fordel frangipanen oven på rabarberstykkerne, og jævn overfladen med en ske. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er godt gylden. Lad tærten køle helt af. Rabarbermousse2 blade husblas 200 g rabarber korn af 1 vaniljestang 100 g sukker 150 ml piskefløde 50 g græsk yoghurt 10 % Udblød husblassen i koldt vand. Skær rabarber i mindre stykker, og bring rabarberstykker, sukker og vaniljekorn forsigtigt i kog. Lad det simre under låg i 5-10 minutter. Sigt massen – uden at presse på rabarberstykkerne – og rør husblassen ud i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme rabarbersaft og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i en rund silikoneform (16 cm i diameter), og sæt den i fryseren i min. 2 timer eller natten over. Samling og pyntfrysetørret rabarberstøv rød skovsyre Placer den frosne rabarbermousse oven på tærten, og lad den tø op i køleskabet i min. 2 timer. Fordel lidt crumble og skovsyreblade i kanten af tærten, og drys frysetørret rabarberstøv udover. TipFarven på moussen varierer afhængig af rabarbersort. Ønsker du en kraftigere lyserød farve på din mousse, så tilsæt et par dråber rød frugtfarve. |