|
Banankage med chokoladeSaftig, svampet og chokoladeforkælet. Byd velkommen til min allerbedste banankage, og skynd dig at snuppe et stykke, før den er væk. Jeg elsker at tage en helt klassisk – og højtelsket – kage og klæde den på til fest. Et tyndt lag chokoladeganache, lidt chokoladedrizzle, en skefuld chokoladeperler, halve hasselnødder og et par blomster… Mere skal der ikke til! 10 personerAffiliate links Banankage150 g sukker 100 g blødt smør 3 æg 100 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1 nip salt 200 g dejligt modne bananer (3 små bananer) 50 g ristede hasselnødder 75 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona Pisk sukker og smør let og luftigt i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen. Mos bananerne med en gaffel, og hak hasselnødder og chokolade groft. Vend bananmos, hasselnødder og chokolade i dejen. Fordel dejen i en kagering/springform (20 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader, til den er gylden. Lad kagen køle helt af. Mælkechokoladeganache200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 25 g glukosesirup Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den oven på banankagen. Sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til ganachen har sat sig. Pynt30 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 20 g ristede hasselnødder 1 spsk mælkechokoladeperler fra Valrhona lilla stedmoderblomster Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en sprøjtepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokolade ud over kagen i cirkelbevægelser. Pynt kagen med halve hasselnødder, finthakkede hasselnødder, mælkechokoladeperler og blomsterblade. TipHvis du har inviteret mange kageglade gæster, kan banankagen sagtens skaleres op og bages i en bradepande. Bagetiden vil dog variere. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt. |