|
TærtetapasJeg er svært pjattet med kager i petitstørrelse. De er ikke kun smadderfine at betragte, de indbyder også til, at man hamstrer minimum en håndfuld. Det er også meget tilladt her. 33 bittesmå mazarintærter toppet med den vanvittigt lækre koldskålsganache, sommersøde bær og spiselige blomster. Perfekte til havefesten/sensommerfesten eller fødselsdagsfesten/studentergildet. 33 minitærterAffiliate links Mørdej150 g hvedemel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg Kom hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd bittesmå tærteforme (3 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Sæt bundene i køleskabet, mens du laver mazarinen. Mazarin75 g marcipan 40 g sukker 25 g blødt smør 1/2 æg Kom marcipan, sukker, smør og æg i en skål, og pisk det let og luftigt. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt lidt ud i bunden af hver tærtebund. Bag tærterne i 15-20 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Koldskålsganache150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 ml piskefløde korn af 1/2 vaniljestang 50 ml kærnemælk 1-2 spsk citronsaft Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend kærnemælk i, og smag til med citronsaft. Stavblend ganachen, og sæt den i køleskabet i min. 3 timer eller natten over. Pyntfriske bær spiselige blomster Kom koldskålsganachen i en sprøjtepose med stor, rund tylle, og sprøjt små toppe ud på tærterne. Pynt med friske bær og blomster. TipForbered med fordel koldskålsganachen dagen før servering, så den er klar til at blive sprøjtet ud på de nybagte mazarintærter. |