To tærter med passionsfrugt og peanutbutterTo tærter med passionsfrugt og peanutbutterTo tærter med passionsfrugt og peanutbutter

Chokoladetærter med peanutbutter eller passionsfrugt

Ikke særligt sjældent får jeg en skør idé. Disse smadderlækre, todelte chokoladetærter er ingen undtagelse. Den ene tærte er fyldt med fløjlsblød og sød peanutbutterganache (1), den anden med dejlig syrlig passionsfrugtganache (2). Ellers er de ret ens. Samme kakaokiksebund, næsten samme pynt. På peanutbuttertærten har jeg penslet de små chokoladekugler med spiseligt glimmer. Et lille tip, du kan tyvstjæle og bruge på din nytårsdessert, hvis den mangler lidt bling. P.S. For at undgå tærtekatastrofer, skærer jeg det lige helt ud i pap: Lav en kakaokiksebund, fyld den halvt op med enten peanutbutterganache (1) eller passionsfrugtganache (2), og top tærten med mælkechokoladeganache, chokoladeperler og blomster. (Om du laver det skæve look eller ej, står dig helt frit for.) Mængderne nedenunder svarer til én tærte!

10 personer pr. tærteAffiliate links

Kakaokiksebund

150 g havrekiks 5 g kakaopulver 1 nip salt 50 g smør

Blend kiksene til krummer, og kom dem i en skål. Tilsæt kakaopulver og salt, og bland det hele sammen. Smelt smørret, og rør det i massen. Fordel kiksemassen i en tærteform (25 x 8 cm), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet, mens du laver ganachen.

Peanutbutterganache

100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 40 g peanutbutter, creamy 100 ml piskefløde

Smelt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over peanutbutterchokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den i køleskabet 3-4 timer eller natten over.

Passionsfrugtganache

120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 60 ml piskefløde 60 ml passionsfrugtsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og passionsfrugtsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den i køleskabet 3-4 timer eller natten over.

Mælkechokoladeganache

50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 50 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend evt. ganachen.

Pynt

chokoladeperler fra Valrhona spiseligt glimmer spiselige blomster

Skær et skråt snit i tærten med en skarp kniv. Lad kniven (eller noget andet plant) sidde i spænd mellem de to tærtestykker. Kom et tyndt lag mælkechokoladeganache på den ene halvdel. Placer sirligt små chokoladekugler på den anden halvdel. Pynt med blomster og glimmer/frysetørret støv.