|
Fyldte chokolader med solbær og lakridsJeg elsker at overraske favoritmennesker med spiselige gaver og forærer ved juletid mange små æsker med fine fyldte chokolader. Som regel gemmer jeg bare en lille håndfuld chokolader i æskerne. Der skal ikke mere til for at gøre et andet menneske meget glad. Her er chokoladerne fyldt med fløjlsblød, syrligsød og dejlig intens solbærlakridsganache og dekoreret med sorte og lilla farvestænk. Er du ikke til farvefest, så undlader du selvfølgelig bare. 20 chokolader Solbærlakridsganache75 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 30 ml piskefløde 30 g sød lakridssirup fra Johan Bülow 30 g (frosne) solbær Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, lakridssirup og solbær i kog i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Si solbærkernerne fra, og hæld den udover chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, kom den i en sprøjtepose og læg den i køleskabet indtil brug. Chokoladetemperering150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona Hak chokoladen fint. Smelt 100 g af den hakkede chokolade i en skål over vandbad, og tag den af varmen. Tilsæt de resterende 50 g chokolade, og rør rundt, til temperaturen er nede på 26-27 grader. Varm så forsigtigt chokoladen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), til den er 28-29 grader (og dermed tempereret). Fyldte chokoladervodka pastafarve Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede solbærlakridsganache i (med 2 mm til kanten), og sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk chokoladerne med lidt mere tempereret chokolade, og skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bank/tryk forsigtigt de færdige chokolader ud af formen. Bland vodka og pastafarve i en lille skål, og lav små stænk på chokoladerne med en pensel. |