Karamelmoussekage med peanuts

Saltkaramelkage med peanuts og blåbær

Knasende chokoladekiksebund toppet med fløjlsblød Dulceymousse, peanutmacarons, saltede peanuts, friske blåbær og blomsterblade. Et uimodståeligt sammensurium af sødt og salt. Forvent ikke et skarpt kagesnit. I det sekund du slår hul på herligheden, er der stor risiko for kagekaos... af den virkelig lækre slags.

10 personer

Karamelkiksebund

150 g havrekiks 50 g saltede peanuts 150 g Dulcey 32 % fra Valrhona

Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til mindre stykker med en kagerulle. Kom dem i en skål. Hak peanuts groft, og bland dem i kiksestykkerne. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør den i. Fordel kiksemassen i en kagering (20 cm i diameter), og tryk den godt sammen med en ske. Kom kiksebunden i køleskabet.

Dulceymousse

1 blad husblas 100 g Dulcey 32 % fra Valrhona 50 ml (mini)mælk 1 nip salt 100 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring mælk til kogepunktet i en lille gryde, og tag den af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme mælk. Hæld mælken over chokoladen, og rør det godt sammen. Tilsæt salt. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af flødeskummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små eklipse-silikoneforme, og sæt dem i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

Pynt

20 g Dulcey 32 % fra Valrhona 6-8 peanutmacarons 20 g saltede peanuts 50 g blåbær spiselige blomster

Blend chokoladen til bittesmå kugler. Pynt kiksebunden med Dulceymousse, peanutmacarons, halve peanuts, 'chokoladekugler', friske blåbær og blomsterblade.