Kiwitærte med kiwirose og skyrganacheKiwitærte med kiwirose og skyrganache

Små kiwitærter med skyrganache

Kiwi er en vidunderlig spise, der optræder alt for sjældent i det søde køkken. Heldigvis spiller den fine frugt hovedrollen her. Under de smukke, syrlige kiwiroser gemmer sig vaniljeprikket skyrganache og sprød mørdej.

6-8 tærterAffiliate links

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g koldt smør 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe (7 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.

Skyrganache med vanilje

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml piskefløde korn af 1/2 vaniljestang 100 g skyr 1 spsk citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Rør skyr og citronsaft i, og smag til. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebundene. Lad ganachen sætte sig i køleskabet i min. 2 timer.

Pynt

3-4 kiwier evt. forglemmigejer

Skræl kiwierne, og halver dem. Skær en halv kiwi i meget tynde skiver, og ’skub’ forsigtigt skiverne ud til en lang slange (så skiverne rører hinanden, men stadig står lidt forskudt.) Rul slangen sammen til en rose, og placer den på en tærte. Gentag med resten. Pynt med spiselige blomster.

Tip

Køb endelig et par ekstra kiwier, så du har lidt at lege med.