Jordbærtærte

Små jordbærtærter

Hvad rimer mere på sommer end små jordbærtærter med saftig mandelfrangipane og cremet, vaniljeprikket koldskålsganache? Bag tærterne, når jordbærrene er saftige og fulde af sødme, og spis dem i solskin!

10 små tærterAffiliate links

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, 
og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe (5-6 cm
i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Sæt tærtebundene i køleskabet, mens du laver frangipanen.

Frangipane

50 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1/2 æg 1 nip salt 1 spsk amaretto

Kom mandelmel, sukker, smør, æg, salt og amaretto i en skål, og pisk
 det let og luftigt. Smør frangipanen ud i et tyndt lag i bundene, og bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, til de er dejligt gyldne. Lad dem køle helt af.

Koldskålsganache

150 g Ivoire 35 % fra Valrhona eller anden hvid chokolade 75 ml piskefløde 50 ml kærnemælk korn af 1/2 vaniljestang 1-2 spsk citronsaft

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend kærnemælk i, og smag til med citronsaft. Stavblend ganachen, og fyld den i tærterne oven på frangipanen. Stil tærterne i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.

Pynt

friske jordbær flormelis

Skær jordbær i tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp knip, og lav små jordbærroser af dem. Placer jordbærroserne på tærterne, og sigt flormelis udover.

Tip

Jeg bager altid mine tærter i perforerede tærteringe. De er så nemme at arbejde med og giver et knivskarpt look.

Når jordbærsæsonen er ovre, kan jordbærroserne snildt erstattes af andre søde, røde bær. Kirsebær og hindbær er f.eks. herlige suppleanter.