hasselnøddekage med kanel og mælkechokoladehasselnøddekage med kanel og mælkechokolade

Hasselnøddekage med mælkechokolade og kanel

Dejligt saftig og melfri hasselnøddekage med store strejf af kanel, knasende hasselnøddepraliné og den mest silkebløde hasselnøddeganache - baseret på min nye favoritchokolade Azélia. Kagen dufter og smager af jul, men rocker året rundt.

6-8 personerAffiliate linksGlutenfriNem

Hasselnøddekage

100 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 125 g ristede hasselnødder (uden hinder) 125 g sukker 3 æg 1 tsk stødt kanel

Smelt 50 g chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Blend hasselnødderne til mel. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend smeltet chokolade, hasselnøddemel og kanel i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i. Hak de resterende 50 g chokolade groft, og vend dem i dejen. Fordel dejen i en kagering (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt. Tjek gerne med en strikkepind, om den er færdig.

Hasselnøddepraliné

50 g sukker 50 g ristede hasselnødder (uden hinder) 25 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 1 nip salt

Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og rør hasselnødderne i. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle lidt af. Blend 50 g af nødderne til smør med en effektiv stavblender. Hak resten fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør hasselnøddesmør, finthakkede hasselnødder og salt i chokoladen. Smør pralinéen ud på hasselnøddekagen, og stil kagen i køleskabet, til pralinéen har sat sig.

Hasselnøddeganache

120 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 80 ml piskefløde 15 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og stil den i køleskabet i et par timer, til den har sat sig, men stadig er smørbar.

Samling og pynt

chokoladeperler fra Valrhona rød skovsyre frysetørret solbærstøv

Smør hasselnøddeganachen ud på kagen med bagsiden af en spiseske, og pynt med chokoladeperler, skovsyreblade og lidt solbærstøv.

Tip

Start med at riste de 175 g hasselnødder, der skal bruges til kagen i alt, i ca. 5 minutter ved 200 grader.

Både til kage, praline og ganache bruger jeg den hasselnøddesøde Azélia 35 % fra Valrhona, som jeg er svært begejstret for. Kan du ikke få fingre i den, så brug en god mælkechokolade i stedet.

Da kagen er helt uden mel, holder den sig lækker og saftig i flere dage.