istærter med frozen bæristærter med frozen bær

Små istærter med bær

Små, bærforkælede istærter med det fineste, frosne look. Mødet mellem de iskolde, knasende og dejligt syrlige bær, den søde, cremede karamelis og den 'lune', smørsprøde bund er genialt. Prøv dem! (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

8-10 små tærterNem

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1⁄2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe med dejen, og prik bundene med en gaffel. Bag bundene i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.

Fyld og pynt

karamel-, chokolade- og/ellers vaniljeis frosne bær spiselige blomster

Fyld tærtebundene med is, og dæk overfladen med frosne bær. Pynt med blomsterblade.

Tip

Ønsker du at bevare bærrenes fine, frosne look, så lav én tærte ad gangen, og opbevar dem i fryseren, indtil alle er klar til servering.

Jeg fylder gerne tærterne med to-tre forskellige is, så der er lidt for enhver smag. Om isene er hjemmelavede eller fra isdisken, bestemmer du.