|
Små chokoladetærter med kirsebærSmå, detaljefine chokoladetærter med søde strejf af mandel og kirsebær. Under den skinnende chokoladeganache gemmer sig saftig chokoladefrangipane, søde amarenakirsebær og smørsprød kakaomørdej. Ovenpå et spinkelt chokoladestrå, kirsebærstøv og skovsyreblade. Jeg lover begejstring ved dessertbordet! 8-10 små tærter Mørdej120 g hvedemel 15 g mandelmel 15 g kakaopulver 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg Kom hvedemel, mandelmel, kakaopulver, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe (5-6 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Sæt tærtebundene i køleskabet, mens du laver frangipanen. Chokoladefrangipane50 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1 nip salt 1 æg 50 g mørk mælkechokolade, f.eks. Bahibe 46 % fra Valrhona 8-10 kirsebær fra Amarena Fabbri Kom mandelmel, sukker, smør, salt og æg i en skål, og pisk det let og luftigt. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den i. Smør frangipanen ud i et tyndt lag i bundene, og stik halve amarenakirsebær ned i. Bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, og lad dem køle helt af. Mørk mælkechokoladeganache100 g mørk mælkechokolade, f.eks. Bahibe 46 % fra Valrhona 75 ml piskefløde 15 g glukosesirup Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Fyld ganachen i tærterne, og lad den sætte sig lidt. Pyntchokoladestrå frysetørret kirsebærstøv rød skovsyre Pynt chokoladetærterne med chokoladestrå, kirsebærstøv og skovsyreblade lige inden servering. TipJeg bruger her Bahibe 46 %, som er en delikat, mørk mælkechokolade fra Valrhona. Kan du ikke få fingre i den, så gå efter en anden lækker chokolade med cirka samme kakaoprocent. Om du serverer tærterne umiddelbart efter den lune ganache er fyldt i eller lader ganachen sætte sig først, bestemmer du helt selv. |