|
SaltkaramelisNår København leger sommer, får min højtelskede ismaskine meget sjældent fred. Den leverer syrlige sorbeter, chokoladegavmilde mælkeis og en ny favorit i flokken: saltkaramelisen. Karamelisen har en vidunderlig, cremet konsistens og rammer balancen mellem sødt og salt p e r f e k t. Top den gerne med en seriøs skefuld saltkaramelsauce, lidt knas og syrlige sommerbær. 4 personer 4 personer200 ml piskefløde 150 g sukker 200 ml minimælk 1/2 tsk flagesalt Bring fløden til kogepunktet i en lille gryden, og hæld den op i en lille kande. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under konstant piskning med et piskeris. Tilsæt mælken, og smag til med salt. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Kom isen i en boks i fryseren indtil servering. |