saltkaramelbrownie med saltkaramelganache

Saltkaramelbrownie

Perfekt fudgy og snasket brownie med kærlige strejf af saltkaramel, knasende chokoladestykker, den mest silkebløde saltkaramelganache og en skov af spinkle chokoladestrå. Kunne det friste? Jeg har karamelliseret al sukkeret, inden jeg kom det i dejen. Det fylder brownien med elegante, letbrændte karamelnoter og sikrer en fantastisk fudgy konsistens. Server brownien i fin festkjole som her - eller helt uden dikkedarer. Begge dele vinder!

8 personer

Saltkaramelbrownie

180 g sukker 160 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 60 g smør 2 æg 30 g hvedemel 10 g kakaopulver 1/3 tsk flagesalt

Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde, og hæld det ud på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af, og blend den til 'støv'. Smelt 120 g mørk chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og tilsæt karamelstøvet lidt ad gangen under svag piskning. Vend chokoladeblandingen i. Rør mel, kakao og salt i, og fordel dejen i en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) med bagepapir i bunden. Hak de resterende 40 g chokolade groft, og drys dem udover kagen. Bag brownien i ca. 20 minutter ved 175 grader, og lad den køle helt af.

Saltkaramelganache

200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 130 ml piskefløde 100 g sukker 10 g glukosesirup 1 nip flagesalt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde, og stil den til side. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag straks gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris. Tilsæt glukosesirup og salt. Hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen for at forfine konsistensen, og fordel den oven på den afkølede brownie. Stil kagen i køleskabet natten over.

Pynt

tynde chokoladestrå rød skovsyre frysetørret solbærstøv

Pynt kagen med chokoladestrå, skovsyreblade og lidt solbærstøv lige inden servering.

Tip

De spinkle chokoladestrå kan sagtens erstattes med anden fin pynt. Et lille drys flagesalt ville f.eks. også være supersmukt. Undlad da saltet i ganachen.