|
Pistaciekage med limeSaftig, melfri pistaciekage omfavnet af en sart lysegrøn, limesyrlig pistaciemousse og fuldendt med et knivskarpt, blomstrende chokoladelåg. Selve pistaciekagen er perfekt afbalanceret med limeskal og salt og kan sagtens nydes helt uden pistaciemousse og chokoladelåg. Jeg stemmer dog for hele pyntepakken. 6-8 personerAffiliate linksGlutenfri Pistaciekage med lime50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 125 g sukker 3 æg 60 g pistaciemel 60 g mandelmel skal af 1 økologisk lime 1 nip salt Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend smeltet chokolade, pistaciemel, mandelmel, limeskal og salt i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en kagering (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt. Tjek gerne med en strikkepind, om den er færdig. Pistaciemousse med lime3 blade husblas 100 ml limesaft 100 g sukker 30 g pistaciesmør 200 ml piskefløde 1 knivspids salt 100 g græsk yoghurt 10 % Udblød husblassen i koldt vand. Bring limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Kom pistaciesmør, fløde og salt i en skål, og pisk det til let skum. Vend yoghurten i. Vend først lidt af pistacieskummet i den håndvarme limesirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i en rund silikoneform (18 cm i diameter), og tryk forsigtigt pistaciekagen ned i (med bunden nedad). Kom kagen i fryseren natten over. Chokoladelåg100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona Smelt og temperer chokoladen. Smør den temperede chokolade tyndt ud mellem to stykker (kage)plast, og kom den i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Udstik en stor cirkel (18 cm i diameter) af chokoladen og dernæst små cirkler i forskellige størrelser. Pynt20 g marcipan 10 g pistaciemel lilla stedmoderblomster citronverbena 1 spsk hvide chokoladeperler 'regndråber' (købt i Paris) Tag den frosne moussekage ud af formen, og lad den tø op på et fad i køleskabet. Tril marcipanen til små kugler, og rul dem i pistaciemelet. Placer chokoladelåget oven på kagen (ved at balancere det på pistaciekuglerne), og pynt med stedmoderblomster, citronverbena, chokoladeperler, 'regndråber' og pistaciestøv. TipStart med at riste de 100 g grønne, usaltede pistacienødder, der skal bruges til kagen i alt, i 3-5 minutter ved 200 grader, så nøddesmagen fremhæves, men den fine grønne farve bevares. Blend derefter 70 g til pistaciemel og 30 g til pistaciesmør. Dropper du pistaciemousse og chokoladelåg, så top den nybagte kage med smeltet mørk chokolade. |