passionsfrugtkage

Små passionsfrugtkager med mælkechokolade og hasselnød

Frk. passionsfrugt møder Hr. Rocher, og sød kagekærlighed opstår. De fine, éclairformede moussekager består af knasende chokoladebund, passionsfrugtganache, dejlig syrlig passionsfrugtmousse, rustikt Ferrero Rocher-overtræk, fløjlsblød mælkechokoladecremeux, ultratynde chokoladestrå og skovsyreblomster. Kagerne byder på et helt vidunderligt spil mellem de syrlige og søde smage og de knasende, sprøde og bløde konsistenser. Jeg er solgt.

10 kagerAffiliate links

Passionsfrugtmousse

3 blade husblas 100 g passionsfrugtpuré (uden kerner) 100 g sukker 200 g piskefløde 100 g græsk yoghurt

Udblød husblassen i koldt vand. Bring passionsfrugtpuré og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme passionsfrugtsirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme passionsfrugtsirup og derefter forsigtigt resten. Fyld moussen i små, aflange silikoneforme (13 x 2 1/2 cm) med knap 1 cm til kanten, og stil dem i fryseren i min. 3 timer.

Chokoladebunde

75 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 25 g feuilletine/cornflakes 1 nip salt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Knus feuilletine/cornflakes groft, og rør dem i chokoladen. Smag til med salt. Rul massen tyndt ud (ca. 3 mm tyk) mellem to stykker bagepapir, og kom den i fryseren et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Stik eller skær små bunde ud af den, som passer ned i silikoneformen.

Passionsfrugtganache

200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 50 ml piskefløde 50 ml passionsfrugtpuré (uden kerner)

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og passionsfrugtpuré til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fyld den i formene (oven på moussen). Læg forsigtigt en bund ned i hver, og skrab overfladen ren med en kniv. Sæt formen tilbage i fryseren natten over.

Ferrero Rocher-overtræk

30 g hasselnødder 300 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 30 ml smagsneutral olie

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør olie og finthakkede hasselnødder i. Kom hasselnøddechokoladen i en lille bøtte. Stik to tandstikker i en frossen kage, og giv den et hurtigt dyp i chokoladen. Lad overskydende chokolade løbe tilbage i bøtten. Gentag med resten af kagerne.

Pynt

mælkechokoladecremeux chokoladestrå spiselige blomster

Pynt f.eks. kagerne med små stjerner af mælkechokoladecremeux, chokoladestrå og spiselige blomster.

Tip

Passionsfrugtmoussen får en meget sart lysegul farve. Ønsker du en lidt kraftigere farve, så kom et par dråber gul frugtfarve ned i fløden, inden du pisker den til skum.

Silikoneformen, jeg bruger, hedder 'Fashion Éclair', er fra Silikomart og kan købes i 'Kunst og Køkkentøj'.

Azélia er min nye store kærlighed - en blød og sød mælkechokolade med store, elegante strejf af hasselnød. Kan du ikke få fingre i den, så brug en almindelig mælkechokolade af god kvalitet.

Ønsker du at forenkle opskriften, kan cremeuxstjernerne erstattes/undlades.