saltkarameltrøfler

Mørke chokoladetrøfler med saltkaramel

Fantastisk fløjlsbløde og dejligt intense chokoladetrøfler med elegante strejf af salt og karamel. Rul trøflerne i kakaopulver eller giv dem et smukt, blankt chokoladeovertræk som her. Begge dele er svært populært. (Opskriften er udviklet til og bragt i Politiken.)

30 chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

140 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 40 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 120 ml piskefløde 80 g sukker 10 g glukosesirup 1/3 tsk flagesalt

Smelt chokoladerne i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet i en gryde, og stil den til side. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris. Tilsæt glukosesirup. Hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Smag til med salt. Kom trøffelmassen i køleskabet natten over. Tril massen til små kugler, og stil dem tilbage i køleskabet.

Chokoladeovertræk

150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona

Smelt og temperer chokoladen. Kom lidt chokolade i hånden, og tril de kolde trøffelkugler mellem håndfladerne. Lad chokoladen sætte sig. Opbevar trøflerne i en boks i køleskabet indtil servering. Tag trøflerne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.

Tip

Tip: Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på. Og sørg for, at fløden stadig er varm og kun tilsættes lidt ad gangen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.