Kirsebæris med amaretto og mørk chokolade

Kirsebæris med amaretto og mørk chokolade

Jeg har en stor svaghed for alt, der rimer på kirsebær. Og is. Derfor udviser jeg sjældent mådehold, når kirsebærisen her er inden for rækkevidde. Isen byder på vaniljeprikker en masse, fine strejf af amaretto, gavmildt store chokoladestykker, aromatiske amarenakirsebær og fræk lyserød kirsebærswirl.

6-8 personerAffiliate links

Kirsebæris

300 ml piskefløde 300 ml (mini)mælk 175 g sukker korn af 1 vaniljestang 2-3 spsk amaretto 75 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 25 amarenakirsebær fra Amarena Fabbri 3 spsk kirsebærsirup (fra kirsebærrene)

Varm fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og amaretto op i en gryde under omrøring, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen. Stavblend. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Hak chokoladen groft, og vend den i den færdigkørte is. Kom den færdige is i en aflang form (ca. 7 x 22 cm), og stik kirsebærrene ned i isen. Jævn overfladen med en dejskraber. Kom lidt kirsebærsirup tilfældigt ud over isen, og lav mønster med en tandstik. Nyd isen med det samme eller sæt den i fryseren indtil servering.

Tip

Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, så er her et lille snydetrick: Køb en lækker vaniljeis, lad den temperere en smule, rør amaretto, amarenakirsebær og chokoladestykker i den og kom den tilbage i fryseren et øjeblik.