kaffetærte med kaffecremeux og kaffemacarons

Kaffetærte med kaffecremeux og kaffemacarons

Top-yndige upside-down-tærter med saftig kaffefrangipane, fløjlsblød og vaniljeforkælet kaffecremeux og små kaffemacarons. En sand kaffefejring fra mig, der ellers ikke kan fordrage kaffe. Altså at drikke det. Tærterne balancerer perfekt mellem den mørke, bitre kaffe, den søde hvide chokolade og den aromatiske vanilje. De overrasker og overrumpler med deres vidunderlige smagsspil og nøgne, omvendte look. Måske det skal være din næste udfordring?

6 små tærterAffiliate links

Kaffecremeux med vanilje

1/2 blad husblas 140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker korn af 1/2 vaniljestang 80 ml piskefløde 80 ml sødmælk 15-20 ml mild espresso

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn let sammen i en anden skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen, og sigt cremen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Hæld cremen over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med espresso. Stavblend cremeuxen, og kom den i køleskabet natten over.

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små, aflange tærteforme (14 x 3 1/2 cm) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Stil tærtebundene i køleskabet, mens du laver frangipanen.

Kaffefrangipane

50 g mandelmel 50 g brun farin 50 g blødt smør 1 æg 10 ml mild espresso (kold)

Kom mandelmel, brun farin, smør, æg og espresso i en skål, og pisk det let og luftigt. Fyld tærtebundene halvt op med frangipanen, og bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Samling og pynt (lige inden servering)

minimacarons med kaffeganache hvide chokoladeperler spinkle chokoladestrå lilla stedmoderblomster

Fyld tærterne op med kaffecremeux, og jævn overfladen med en kniv. Vend tærterne på hovedet på fine desserttallerkener. Dekorer tærtebundene med cremeuxstjerner, minimacarons, chokoladeperler, chokoladestrå og blomsterblade.

Tip

Kaffecremeuxen skal laves min. dagen før, men frangipanetærterne må meget gerne bages samme dag som servering. Der smager de allerbedst.

Vær opmærksom på, at den hvide chokolade har afgørende indflydelse på konsistensen (og smagen) af kaffecremeuxen.

Gider du ikke det der upside-down-pjat, kan tærterne naturligvis serveres med bunden nedad.