kaffebrownie med kaffecremeux

Kaffebrownie med kaffecremeux

Kaffebrownien her er for vild. Den er fudgy, intens, mørk og med elegante strejf af kaffe, der afrunder kagen uden at overdøve. Øverst buttede toppe af silkeblød kaffecremeux, jeg slet, slet ikke kan undvære. Det kan du heller ikke.

8-10 personerAffiliate links

Kaffebrownie

180 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 90 g smør 3 æg 270 g sukker 45 g hvedemel 15 g kakaopulver 20 ml mild espresso (afkølet) 1 godt nip flagesalt

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i. Rør espresso i, og vend mel, kakao og salt i. Fordel dejen i en kagering/-form (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag brownien i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad brownien sætte sig i køleskabet natten over.

Kaffecremeux

1 blad husblas 280 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 4 æggeblommer 30 g sukker 160 ml piskefløde 160 ml sødmælk 30-40 ml mild espresso

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en anden skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen, og sigt cremen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Hæld cremen over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med espresso. Stavblend cremeuxen, og kom den i køleskabet natten over.

Pynt

frysetørret solbærstøv rød skovsyre

Kom cremeuxen i en sprøjtepose med stor, rund tylle, og sprøjt toppe ud på brownien. Lav fordybninger i nogle af cremeuxtoppene med et lunt parisiennejern. Pynt med solbærstøv og skovsyreblade.

Tip

Cremeuxen kan også sprøjtes ud med f.eks. stjerne- eller St. Honoré-tylle.