rabarbersnitter

Jordbærrabarbersnitter

Barndommens allerbedste bagerkage, her med fine, runde former og pink glasur. Mellem de smørsprøde bunde gemmer sig vaniljeprikket jordbærrabarbersyltetøj af den hjemmelavede slags. Kæmpehit til eftermiddagskaffen!

20 små snitter

Bunde

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir eller en 'air mat'-silikonemåtte. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Jordbærrabarbersyltetøj

75 g jordbær 75 g rabarber 75 g sukker korn af 1/2 vaniljestang

Skær jordbær og rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn. Bring det hele i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til det begynder at tykne. Lad syltetøjet køle af, og stil det i køleskabet.

Pynt

100 g flormelis lidt vand frysetørret bærstøv spiselige blomster

Rør flormelis og vand til glasur i en lille skål. Tilsæt frysetørret bærstøv efter ønske. Kom en cirkel glasur på halvdelen af bundene og en skefuld syltetøj på de resterende bunde. Saml kagerne to og to, og pynt med spiselige blomster.