Hvidt chokoladebrud med lime, basilikum, pistacier og hindbær

Hvidt chokoladebrud med lime, basilikum, pistacier og hindbær

Jeg er tosset med hvid chokolade, basilikum og lime-trioen og har her forenet de tre ingredienser i et smukt og yderst smagfuldt chokoladebrud. Chokoladebruddet både knaser og smelter på tungen – ligesom jeg allerbedst kan lide det – og kan varieres ud i det uendelige. Find chokolade, nødder og frysetørrede bær frem fra skabet, og design dit helt eget chokoladebrud. Det er smaddernemt og virkelig skægt! (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

4-6 personer

Chokoladebrud

150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 10 g cornflakes 1 spsk grønne, usaltede pistacienødder 5 friske basilikumblade 1/3 tsk fintrevet skal af økologisk lime

Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Hak pistacienødder groft og basilikumblade helt fint. Rør cornflakes, hakkede pistacienødder, finthakket basilikum og limeskal i chokoladen. Placer en kagering/kageudstikker (12-14 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri.

Pynt

1 spsk frysetørrede hindbær 1 tsk grønne, usaltede pistacienødder

Hak pistacienødder groft, og drys frysetørrede hindbær og grofthakkede pistacienødder ud over chokoladen. Sæt formen i fryseren i ca. 10 minutter, til chokoladen har sat sig, og nyd det straks – eller opbevar det i køleskabet indtil kaffetid.

Tip

De smukke, knaldgrønne, usaltede pistacienødder kan købes i større supermarkeder, i specialbutikker og på nettet.