|
Fyldte chokolader med saltkaramelSmå chokolader fyldt med blød saltkaramel. Jeg er temmelig fortabt... 40 fyldte chokoladerAffiliate links Saltkaramel100 ml piskefløde 200 g sukker 1/2 tsk flagesalt Bring fløden til kogepunktet i en lille gryden, og hæld den op i en lille kande. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under konstant piskning med et piskeris. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og lad den køle helt af. Chokoladetemperering300 g mørk chokolade, gerne Manjari 64 % fra Valrhona Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Tilsæt de resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, til temperaturen er nede på 29 grader. Varm så forsigtigt chokoladen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), til den er 32 grader. Fyldte chokoladerevt. guldstøv Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform, og skrab overskydende chokolade af. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede karamel i (med 2 mm til kanten). Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk de fyldte chokolader med en gang chokolade mere. Skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bank/tryk forsigtigt de færdige chokolader ud af formen, og pynt evt. med guldstøv. TipJeg bruger gerne Manjari 64 % fra Valrhona til mine fyldte chokolader. Ikke kun er den nem at temperere. Dens fine, syrlige noter komplementerer også den salte karamel perfekt. Karamellens konsistens afhænger af flødemængde og temperatur. |