fyldte chokolader med saltkaramel

Fyldte chokolader med saltkaramel

Små chokolader fyldt med blød saltkaramel. Jeg er temmelig fortabt...

40 fyldte chokoladerAffiliate links

Saltkaramel

100 ml piskefløde 200 g sukker 1/2 tsk flagesalt

Bring fløden til kogepunktet i en lille gryden, og hæld den op i en lille kande. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under konstant piskning med et piskeris. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og lad den køle helt af.

Chokoladetemperering

300 g mørk chokolade, gerne Manjari 64 % fra Valrhona

Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Tilsæt de resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, til temperaturen er nede på 29 grader. Varm så forsigtigt chokoladen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), til den er 32 grader.

Fyldte chokolader

evt. guldstøv

Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform, og skrab overskydende chokolade af. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede karamel i (med 2 mm til kanten). Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk de fyldte chokolader med en gang chokolade mere. Skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bank/tryk forsigtigt de færdige chokolader ud af formen, og pynt evt. med guldstøv.

Tip

Jeg bruger gerne Manjari 64 % fra Valrhona til mine fyldte chokolader. Ikke kun er den nem at temperere. Dens fine, syrlige noter komplementerer også den salte karamel perfekt.

Karamellens konsistens afhænger af flødemængde og temperatur.