|
Citrontærte med marengsDen perfekte citrontærte i mine øjne. Med smørsprød mørdej, ekstrasyrlig citroncreme, knasende overraskelse i midten og farvefine blomster på toppen. 10 personer Mørdej125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g koldt smør 1/2 æg Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Bag bunden i ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden. 'Kiks'80 g rørsukker 80 g hvedemel 80 g koldt smør Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene, og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Fjern øverste stykke bagepapir, og bag ’kiksen’ i ca. 10 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden. Vent 1 minut, og stik/skær en cirkel (18 cm i diameter) ud af den. Lad kiksecirklen køle helt af og blive sprød. Lemoncurd1/2 blad husblas 100 g sukker saft og skal af 1 1⁄2 økologiske citroner 1 stort æg 30 g blødt smør Udblød husblassen i koldt vand. Kom citronsaft, citronskal, sukker og æg i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring, til massen er 83 grader. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme masse. Rør smørret i. Si lemoncurden, og stavblend den. Fordel lidt af lemoncurden i bunden af tærten, placer ’kiksen’ ovenpå og afslut med resten af curden. Sæt tærten i køleskabet i min. 2 timer, til lemoncurden har sat sig. Pynt1 æggehvide 50 g sukker spiselige blomster Pisk æggehvider stive i en skål, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning. Pisk marengsen sej og blank. Kom marengsen i to sprøjteposer - én med stor og én med lille tylle. Sprøjt dutter ud på tærten, og brænd dem gyldne med en crème brûlée-brænder. Pynt med blomsterblade. TipStil gerne en skål med marengsrester og en crème brûlée-brænder ind på bordet sammen med citrontærten, så dine gæster selv kan lege løs! |