Melfri mandelkage med amarena kirsebær og mørk chokolade

Melfri mandelkage med amarenakirsebær og mørk chokolade

Lyserød, lynhurtig og noget så lækker. En melfri mandelkage med amaretto, amarenakirsebær, store mørke chokoladestykker og kirsebærglasur. Selv om kagen er uden mel og smør, er den fantastisk saftig, luftig og let alligevel. Kagens søde smag af mandler og kirsebær knækkes af chokoladen, og den pink glasur leger prikken over i'et. Ønsker du et knap så piget look, så erstat kirsebærglasur med smeltet chokolade.

8 personerAffiliate linksGlutenfriNem

Mandelkage

120 g sukker 4 æg 120 g mandelmel 2 spsk amaretto 75 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 20 kirsebær fra Amarena Fabbri

Kom sukker og æg i en skål, og pisk det meget let og luftigt (gerne i 3-5 minutter.) Vend forsigtigt mandelmel og amaretto i. Hak chokoladen groft, og vend den i. Fordel dejen i en aflang form (ca. 26 x 8 cm) med bagepapir i bunden, og stik forsigtigt Amarena-kirsebær ned i kagen. Bag kagen i ca. 30 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden. Lad den køle helt af i formen.

Pynt

150 g flormelis 2-3 spsk kirsebærsirup fra Amarena Fabbri 1-2 spsk amaretto evt. lidt vand frysetørret kirsebærstøv rød skovsyre

Kom flormelis, kirsebærsirup, amaretto og evt. lidt vand i en skål, og rør det til tyk glasur. Smør glasuren ud på toppen af den afkølede kage, og pynt med frysetørret kirsebærstøv og rød skovsyre.

Tip

Kagen smager vidunderligt nybagt, men holder sig også saftig og lækker i mange dage.

Kirsebær og de store chokoladestykker synker lidt til bunds under bagning. Det gør heldigvis ikke spor.