nutellakuber med brownienutellakuber med brownie

Nutellakube

Firkantet, finurlig og flabet lækker. En hybrid mellem en Ferrero Rocher og en brownie. Eller mere præcist: en fudgy browniebund, et tyndt nutellalag, den mest cremede og silkebløde nutellamousse og et knasendesprødt chokoladelag med ristede hasselnøddestykker. Del dem med dine dyrebare!

8 små kagerAffiliate links

Brownie

60 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 30 g smør 1 æg 90 g sukker 15 g hvedemel 5 g kakaopulver 1 nip flagesalt

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i. Vend mel, kakao og salt i. Fordel dejen i en firkantet form (14 x 14 cm) med bagepapir i bunden, og bag brownien i 15-20 minutter ved 175 grader. Lad brownien køle helt af.

Nutellalag

80 g nutella

Smør nutellaen ud i et tyndt lag på den afkølede brownie. Stil brownien i fryseren i min. et par timer. Skær små kvadrater (ca. 4 x 4 cm) ud af den.

Nutellamousse

150 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 50 g nutella 300 ml piskefløde 1 nip salt

Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring 100 ml fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Tilsæt salt. Pisk de resterende 200 ml fløde til let skum i en skål. Vend først lidt af skummet i chokoladen og dernæst forsigtigt resten. Fordel moussen i små kube-silikoneforme (5 1/2 x 5 1/2 cm), og tryk forsigtigt bundene lidt ned i (med bunden opad). Sæt kagerne i fryseren natten over.

Chokoladeovertræk

30 g hasselnødder 300 g mælkechokolade, gerne Azélia 35 % fra Valrhona 30 ml smagsneutral olie

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør olie og finthakkede hasselnødder i. Kom hasselnøddechokoladen i en lille bøtte. Stik to tandstikker i en frossen kage, og giv den et hurtigt dyp i chokoladen. Lad overskydende chokolade løbe tilbage i bøtten. Gentag med resten af kagerne.

Pynt

chokoladeperler fra Valrhona stedmoderblomster

Lad kagerne tø op i køleskabet. Pynt med chokoladeperler og stedmoderblomster lige inden servering.

Tip

Kube-silikoneformen er købt i 'Kunst og Køkkentøj'.