|
LimemacaronsUimodståelige limemacarons med fuld smæk på både farve og smag. Jeg er vild med det stribede look og deler derfor ofte dejen op i to for at få forskelligfarvede bunde at 'bygge' med. Om du går den pink, grønne eller stribede vej, vælger du selv. 40 macaronsAffiliate links Bunde150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt limegrøn eller pink pastafarve 150 g sukker 50 ml vand 55 g æggehvider Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 minutter ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af. Limeganache200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 ml piskefløde 25 ml saft af økologisk lime 1 tsk skal af økologisk lime Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med limesaft og limeskal. Stavblend ganachen, og stil den i køleskabet i min. 2 timer, til den har sat sig. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. TipSaml gerne dine macarons dagen før servering, så de kan nå at 'smelte sammen'. |