|
Lilla koldskålskageKammerjunkebund, koldskålsmousse med brombær og røde bær en masse. Kagen, der giver mig solskin i maven, selv når alt er vådt og gråt. 8 personer Kammerjunkebund200 g kammerjunkere 75 g smør Blend kammerjunkere til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smørret, og rør det i kammerjunkekrummerne. Fordel massen i en kagering (20 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet. Koldskålsmousse med brombær3 blade husblas 60 g sukker korn af 2/3 vaniljestang saft af 1/2 citron 120 ml kærnemælk 60 g brombær 120 ml piskefløde Udblød husblassen i koldt vand. Varm sukker, vaniljekorn og citronsaft op i en gryde, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Kom kærnemælk i en skål, og vend den håndvarme citronsaft i. Blend kærnemælk og brombær sammen, og si kernerne fra. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i brombærkærnemælken. Fordel moussen i en rund silikoneform (16 cm i diameter), og sæt den i fryseren i min. 3 timer eller natten over. Pynt200 g røde bær spiselige blomster Placer moussen på kammerjunkebunden, og lad den tø op i køleskabet i min. 2 timer. Pynt kanten af kagen med bær og blomsterblade. TipVær opmærksom på, at den fine lilla farve varierer fra brombærsort til brombærsort. Smagen, derimod, vinder hver gang. |