lakridsmacarons

Lakridsmacarons

Jeg har bagt og smagt virkelig mange macarons i mit liv. Kun meget få er på niveau med disse. Den søde, silkebløde lakridsganache med syrlige strejf af citron bærer skylden. Den smager så godt, at jeg slikker både skål, ske og sprøjtepose, når jeg er færdig med at fylde kagerne. Iklæd de små kager et festligt sølvkostume eller gå 'all black'. Begge dele er dødsmukt.

40 macaronsAffiliate links

Bunde

150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt sort pastafarve 150 g sukker 50 g vand 55 g æggehvider

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.

Lakridsganache med citron

120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 60 ml piskefløde 50 g sød lakridssirup fra Bülow 2-3 spsk frisk citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og lakridssirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med citronsaft, og stavblend. Kom ganachen i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde.

Pynt

spiselig sølv sprayfarve

Spray kagerne med sølv, og opbevar dem i køleskabet indtil servering.

Tip

Saml gerne dine macarons et par dage før servering, så ganache og bunde når at ’smelte’ sammen.

Kan du ikke få fingre i en spiselig sølvspray, kan kagerne pensles med spiseligt sølvstøv i stedet.