hindbærmousse kage lakrids nytår desserthindbærmousse kage lakrids nytår dessert

Hindbærmoussekage med lakrids

Jeg har tryllet favoritlakridser fra Johan Bülow om til en fin, delikat dessertkage med hindbær, lakrids og hvid chokolade i hovedrollerne. Kagen består af en blid og blød hindbærmousse, intens lakridsganache, dejligt knasende lakridsbund, syrligt hindbærovertræk, og RASPBERRY-lakridskugler på snorlige række. Måske årets nytårsdessert? (Opskriften er udviklet til Johan Bülow, men jeg har heldigvis fået lov til at dele den med jer også.)

10 små kager

Hindbærmousse

5 blade husblas 75 g hindbær 75 g sukker korn af 1 vaniljestang saft af 1/2 citron 200 ml piskefløde 200 ml kærnemælk

Udblød husblassen i koldt vand. Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i kog i en lille gryde, lad det simre i et par minutter og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærmasse. Si kernerne fra, og lad puréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en skål. Rør kærnemælken i den håndvarme hindbærpuré, og vend flødeskummet i. Fyld moussen i små, aflange silikoneforme (13 x 2 1/2 cm) med knap 1 cm til kanten, og stil dem i fryseren i min. 3 timer.

Bunde

60 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 20 g cornflakes 2 spsk frysetørret hindbærpulver 1 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow 1 nip salt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Knus cornflakes groft, og rør dem i chokoladen. Smag til med hindbærpulver, rålakridspulver og salt. Rul massen tyndt ud (ca. 3 mm tyk) mellem to stykker bagepapir, og kom den i fryseren et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Stik eller skær små bunde ud af den, som passer ned i silikoneformen.

Lakridsganache

120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 30 ml piskefløde 30 g sød lakridssirup fra Johan Bülow

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og lakridssirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fyld den i formene (oven på moussen). Læg en bund ned i hver. Sæt formen tilbage i fryseren natten over.

Hindbærovertræk

300 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 30 ml smagsneutral olie 2-3 spsk frysetørret hindbærpulver

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør olie og hindbærpulver i. Kom hindbærchokoladen i en lille bøtte. Giv de frosne kager et hurtigt dyp i hindbærchokoladen, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i bøtten.

Pynt

RASPBERRY-lakridskugler fra Johan Bülow rød skovsyre hvide chokoladestrå rålakridspulver fra Johan Bülow

Lad kagerne tø op i køleskabet, og pynt dem med RASPBERRY, skovsyreblade, chokoladestrå og lidt rålakridspulver lige inden servering.

Tip

Silikoneformen, jeg bruger her, hedder 'Fashion Éclair' og er fra Silikomart.

Lav med fordel kagerne et par dage i forvejen (og lad dem stå i fryseren), så du blot skal pynte dem på selve dagen.