Hindbærmacarons isvaffelHindbærmacarons isvaffel

Hindbærmacarons

Seks kugler macarons, tak. Jeg er helt betaget af disse isvafler og bliver glad af at blot at sidde og betragte dem. Endnu mere af at spise dem. De lyserøde macarons gemmer på syrligsød hindbærganache, saltkaramel og bittesmå isvafler lavet på mit elskede isvaffeljern med denne opskrift Sidstnævnte kan selvfølgelig sagtens undlades.

40 macaronsAffiliate links

Bunde

150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt rød pastafarve 150 g sukker 50 ml vand 55 g æggehvider

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.

Saltkaramel

100 ml piskefløde 200 g sukker 1/2 tsk havsalt

Bring fløden til kogepunktet i en lille gryden, og hæld den op i en lille kande. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under konstant piskning med et piskeris. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og lad den køle helt af.

Hindbærganache

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml piskefløde 50 ml hindbærpuré (moste hindbær uden kerner)

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Forsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend hindbærpuréen i ganachen, og stavblend den. Sæt ganachen i køleskabet, til den har sat sig lidt, men stadig er sprøjtbar.

Samling og pynt

lidt rød pastafarve vodka spiseligt glimmer

Kom hindbærganachen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt ringe ud på halvdelen af bundene. Fyld saltkaramel i midten af hver, og saml kagerne med de resterende bunde. Rør lidt pastafarve og vodka sammen i en skål, og dekorer kagerne med farve og glimmer. Stik evt. små isvafler i.

Tip

Saml gerne dine macarons et par dage før servering, så ganache og bunde når at ’smelte’ sammen.