Gateau Marcel

Gateau Marcel er en genial, højtelsket og evig populær kageklassiker. Jeg har bagt den melfrie chokolademoussekage cirka 1 million gange og får altid meget glade gæster ud af det. Jeg har serveret kagen halvfrossen, fyldt den med knasende karamelnødder, tryllet den ekstra mørk og intens, skjult både saltkaramel og friske hindbær i den, pyntet den med minimacarons og meget andet. Her er den dekoreret helt simpelt med guldflager og guldstøv. Hvilken vej, du vil gå, vælger du selvfølgelig helt selv.

8-10 personerAffiliate linksGlutenfriNem

Gateau Marcel

200 g mørk chokolade, gerne Manjari 64 % eller Caraïbe 66 % fra Valrhona 200 g smør 200 g sukker 140 g æggeblommer 160 g æggehvider

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Pisk 140 g sukker og æggeblommerne let og luftigt i en anden skål, og rør chokoladeblandingen i. Pisk de resterende 60 g sukker og æggehviderne stive i en tredje skål og vend dem i moussen. Fordel halvdelen af chokolademoussen i en kagering/-form (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Stil resten af moussen i køleskabet imens. Lad bunden køle lidt af, og sæt den i fryseren et øjeblik. Fordel resten af moussen ovenpå, og sæt kagen tilbage i fryseren i min. 3 timer, gerne natten over.

Pynt

fintrevet mørk chokolade tynde Dulceyflager (penslet med spiseligt guldstøv) spiseligt guldstøv

Tag kagen ud af fryseren, og lad den tø op på et fad i køleskabet i min. 2 timer. Pynt med fintrevet chokolade, Dulceyflager og guldstøv.

Tip

Ønsker du at servere din Gateau Marcel portionsanrettet, så skær kagen ud i mindre stykker, mens den er frossen. På den måde får du smukke, skarpe kanter og et flot finish.