Morgenmadstærte med mysli og bær

Morgenmadstærte med mysli og bær

Den vidunderlige morgenmadstærte (LINK) i blå og karamelsød version. Perfekt til brunchbordet eller eftermiddagskaffen.

10 personerAffiliate links

Myslibund

200 g grovvalsede havregryn 1 stort nip salt 100 g crunchy peanutbutter 100 g lys sirup

Kom havregryn og salt i en skål. Varm peanutbutter og sirup forsigtigt op i en lille gryde, og rør det i havregrynene. Fordel massen i en aflang tærteform (35 x 11 cm), og tryk den godt sammen med fingrene. Bag bunden i ca. 20 minutter ved 150 grader, til den er fin gylden. Lad bunden køle helt af.

Dulceyganache

200 g Dulcey 32 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 20 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebunden. Lad ganachen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer.

Pynt og tilbehør

blåbær, brombær, solbær, hvide ribs spiselige blomster, f.eks. stedmoderblomster og kornblomster skyr/yoghurt/vaniljeis

Fyld tærten helt op med blandede bær, og pynt med blomsterblade. Server skyr/yoghurt/vaniljeis 'on the side'.

Tip

Tærten ser måske lidt tidskrævende ud, men den er ikke spor svær at lave. Det tager mig og Sia knap 15 minutter at kaste bær og blomster på – og det er så sjovt, at vi gør det igen snart.