Chokoladeis – på minimælk og mælkechokolade

Chokoladeis på minimælk og mælkechokolade

Jeg spiser hjemmelavet chokoladeis med karamelliserede hasselnødder og fejrer, at jeg:

– lige har færdiggjort en dessert-bestilling på 100 macarons, 30 styk chokolademousse på vand og 30 styk konfektkage.

– i øjeblikket har en stemme, der minder usandsynlig meget om Ingolfs fra Cirkeline-universet.

– i morgen stikker til Herning og skråler pipper med på Backstreet Boys og NKOTB.

Chokoladeis på mælkechokolade

I mine øjne er mælkechokoladeis ret overset. Det er smaddersynd. Hvis du bruger en mælkechokolade af god kvalitet, kan du fremtrylle mmmmm-mægtige is.

Jeg har lavet en portion og sidder lige nu og nyder en cremet, fløjlsblød is med en skøn smag af mælk og karamel.

 

Ingredienser

250 g mælk

50 g fløde

200 g lys chokolade

100 g sukker

 

Hak chokoladen groft.

Hæld fløden i en gryde, og bring det i kog.

Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Rør rundt – til chokoladen er opløst.

Tilsæt sukker og kold mælk.

Kør massen på ismaskine.

Og nyd den og din fredag aften! :)