Chokoladeis – på minimælk og mælkechokolade
Jeg spiser hjemmelavet chokoladeis med karamelliserede hasselnødder og fejrer, at jeg:
– lige har færdiggjort en dessert-bestilling på 100 macarons, 30 styk chokolademousse på vand og 30 styk konfektkage.
– i øjeblikket har en stemme, der minder usandsynlig meget om Ingolfs fra Cirkeline-universet.
– i morgen stikker til Herning og skråler pipper med på Backstreet Boys og NKOTB.
I mine øjne er mælkechokoladeis ret overset. Det er smaddersynd. Hvis du bruger en mælkechokolade af god kvalitet, kan du fremtrylle mmmmm-mægtige is.
Jeg har lavet en portion og sidder lige nu og nyder en cremet, fløjlsblød is med en skøn smag af mælk og karamel.
Ingredienser
250 g mælk
50 g fløde
200 g lys chokolade
100 g sukker
Hak chokoladen groft.
Hæld fløden i en gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Rør rundt – til chokoladen er opløst.
Tilsæt sukker og kold mælk.
Kør massen på ismaskine.
Og nyd den og din fredag aften! :)