Konfektkage med hvid chokolade, citron og blåbær
Et spontant indfald og en række efterspørgsler på lækkerier med citron mundede ud i denne lille, labre sag:
En konfektkage med masser af hvid chokolade, blåbær og citron.
Det er en kage, der i sandhed forkæler dine smagsløg. Den søde hvide chokolade, de friske blåbær og det syrlige strejf af citron er et magisk match og får selv min “bær-er-forbudt-i-kager”-kæreste til at juble.
Kagen kan tilmed prale med at være glutenfri: det almindelige mel er skiftet ud med friskt, hjemmekværnet mandelmel.
Måske synes du, at kagen virker halvfærdig, når du tager den ud af ovnen.
Dét skal den!
Et døgn i køleskabet tryller den om en lækker-lækker konfektkage med en sej, chewy konsistens.
Servér den i små mundfulde – men vær forberedt på, at ét stykke til hver laaangt fra er nok.
Ingredienser
100 g smør
175 g hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
70 g mandelmel
skal fra en lille citron
en håndfuld blåbær
Smelt smør og 100 g hvid chokolade over vandbad.
Tag skålen af og lad blandingen køle lidt af.
Pisk sukker og æg let og luftigt.
Rør chokoladeblandingen i.
Vend mandelmelet i.
Riv skallen af en citron, og kom det i.
Hak den resterende chokolade (75 g) groft, og kom den i.
Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22) beklædt med bagepapir.
Stik blåbærerne ned i dejen.
Bag kagen i cirka 40 min ved 175 grader.
Sæt den i køleskabet natten over.
Skær den i små bidder og servér!