Vandmousse med mørk chokolade

Chokolademousse med vand

I mandags var jeg en tur i chokoladehimlen og fik øjnene op for det magiske makkerpar: vand + chokolade.

Jeg var så heldig at deltage i en chokolade-masterclass med den superdedikerede og smaddersøde chocolatier Damian Allsop.

Det var en aften, der fik mine smagsløg til at juble og mit chokoladehjerte til at banke dobbeltslag.

Jeg gik hjem derfra beriget med ny chokoladeviden, mange gram lækker chokolade – og en stor lyst til selv at eksperimentere med den fortryllende vand-chokolade-kombination.

Chokolademousse med vand

Derfor får du i dag opskriften på en supersimpel mousse – lavet på kun to ingredienser: vand og chokolade.

Ved at anvende vand (frem for fløde) får du alle smagsnuancerne frem i chokoladen og dermed en meget renere chokoladesmag.

 

Ingredienser (til 4 portioner)

225 g mørk kvalitetschokolade

200 g vand

en pose isterninger

salt

 

Hak chokoladen fint.

Smelt chokoladen og vandet sammen i en lille skål over vandbad.

Klargør imens et isbad bestående af koldt vand med isterninger og salt. Skålen skal være så stor, at den lille skål med chokoladeblandingen kan være nede i den.

Når chokoladeblandingen er smeltet, så tag skålen af varmen og sæt den i isbadet.

Pisk chokolademassen med en elpisker – indtil blandingen har en konsistens som flødeskum. (Pas på, at du ikke overpisker den.)

Tag skålen op af isbadet, og fordel straks chokolademoussen i glas.

Servér moussen med nogle friske syrlige bær.

Chokolademousse med vand

Chokolademousse med vand

Bonus-info:

1. Moussen er idiotsikret/ekstra-velegnet-til-distræte-mennesker: Hvis du kommer til at piske chokolademassen for meget, kan du blot starte forfra med samme masse – dvs. smelte den over vandbad igen.

2. Moussen har så rig en chokoladesmag, at blot nogle enkelte skefulde vil tilfredsstille selv de største chokoladeelskere. (Jeg serverede min mousse i nogle små pesto-glas.)

Chokolademousse med vand

Har du nogensinde smagt vand-chokolade-kombinationen? Ellers bør du virkelig unde dig selv det.