Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage med hindbærglaze

Sias fine 2-års fødselsdagskage. Knasende, sød og salt Dulceybund toppet med syrlig hindbærskyrmousse, fræk hindbærglaze, fyldte hindbær og lidt guld.

8 personerAffiliate links

Dulceybund

150 g Dulcey 32 % fra Valrhona 100 g salte peanuts 30 g puffede ris

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Hak peanuts groft, og rør dem i chokoladen. Rør puffede ris i. Fordel massen i en tærtering (20 cm i diameter) placeret på et skærebræt med bagepapir, og jævn overfladen med en ske. Kom bunden i køleskabet.

Hindbærmousse

3 blade husblas 300 g hindbær 30 g sukker korn af 1 vaniljestang 1-2 spsk frisk citronsaft 120 ml piskefløde 120 g skyr

Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i hindbærpuréen. Si kernerne fra, og lad puréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme hindbærpuré og dernæst forsigtigt resten. Fordel moussen i en rund silikoneform (16 cm i diameter), og sæt den i fryseren i 3-4 timer eller natten over.

Hindbærglaze

3 blade husblas 200 g hindbær 20 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær og sukker i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Vrid husblassen fri for vand, og rør det ud i den varme hindbærpuré. Si kernerne fra, og lad puréen køle af til håndvarm. Placer den frosne mousse på en rist (med et fad nedenunder), og hæld glazen ud over den frosne mousse. Gentag evt. et par gange for et tykkere lag glaze. Placer hindbærmoussen på Dulceybunden, og lad kagen tø op i køleskabet. Fyld overskydende glaze i friske hindbær imens.

Pynt

25-30 friske hindbær rød skovsyre lidt spiseligt guldstøv

Placer de fyldte hindbær langs kanten af moussen (oven på bunden). Pynt med skovsyreblade og guldstøv.

Tip

Moussen er proppet med hindbær og tilsat en del skyr. Derfor er den dejlig syrlig og lidt 'fast' i konsistensen. Ønsker du en mere sød og cremet hindbærmousse, så erstat noget af skyren med piskefløde.