blåbærmacarons

Blåbærmacarons

Ret så uimodståelige macarons med cremet blåbærganache og vaniljeforkælet blåbærsylt. Kreeret til min lille nieces barnedåb, men også fantastisk fine til bryllup, konfirmation, havefest eller hvad du ellers lige har lyst til at fejre.

40 macaronsAffiliate linksGlutenfri

Bunde

150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt lilla pastafarve 150 g sukker 50 ml vand 55 g æggehvider

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.

Blåbærsyltetøj

100 g blåbær 50 g sukker korn af 1/2 vaniljestang lidt citronsaft

Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Hæld syltetøjet på glas, og stil det i køleskabet i min. et par timer, til det er afkølet og tyknet.

Blåbærganache

150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml piskefløde 20 ml blåbærpuré (uden kerner) 10 ml citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, blåbærpuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Kom ganachen i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Fyld ganachen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Kom lidt blåbærsyltetøj i midten. Saml kagerne med de resterende bunde. Stil kagerne i køleskabet i mindst 24 timer, så de når at 'smelte' sammen.

Tip

Jeg bruger vilde, svenske blåbær, da de bidrager med den mest vidunderlige farve og smag. De kan bl.a. købes i Irma (på frost).

Er du glad for lakrids, så krydr blåbærsylten med lidt rålakridspulver. Det bliver de bestemt ikke ringere af.