Chocorons – med hvid chokolade, lakrids og citron
Fredag er fredelig og fin og fyldt med forårsforberedelser og forkælelse.
Er det i grunden normalt at blive helt høj af at lave bordplan?
Og være fuldstændig uforstående over for mande-følelsen af at være træt af at planlægge bryllup efter kun fem timer?
Fredagsforkælelsen består bl.a. af disse chocorons med lakridsganache, et strejf af citron og et lækkert lag hvid chokolade.
En sød læser foreslog denne variant, og jeg er temmelig taknemmelig.
Macaron + lakrids + hvid chokolade + citron = fire ekstra-lækre elementer = favoritlækkeri.
Uden tvivl faktisk.
Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde:
43 g mandler
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
sort pulverfarve
Lakridscreme:
60 g fløde
25 g lakridssirup
1/2 tsk rålakridspulver
65 g hvid kvalitetschokolade
Øko-citron
100 g hvid kvalitetschokolade
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mel.
Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
Tilsæt sort pulverfarve, og si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Lakridscreme:
Hak chokoladen.
Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.
Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.
Stil cremen på køl et par timer, og fyld den i en sprøjtepose.
Fordel lakridscreme og lidt citronskal mellem bundene.
Dyp macarons’ene i smeltet (tempereret) chokolade, og pynt med lidt rålakridspulver og citronskal.