Labre lakrids macarons

Lakridsmacarons

Andet kapitel af mit macaron-eventyr rummer disse labre lakridsherligheder. Jeg er faldet pladask for de små franske frækkerter og har skjulte intentioner om at lede flere i fristelse de næste dage.

Macarons består i al sin enkelhed af to sprøde makronbunde lagt sammen om et lag cremet fyld. De findes i alle regnbuens fine farver og i et hav af smagsvarianter.

Lad dig ikke snyde af deres petit udseende. De er rige på både fylde og smag.

Lakridsmacarons

I søndags fik du en Snickers-version med karamel, saltet peanutpraline og chokoladestærk ganache.

I dag får du en lakrids-version.  Med stærk lakrids, sød hvid chokolade og syrlige brombær i skøn symfoni.

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

sort slikfarve

 

Lakridscreme:

120 g fløde

50 g lakridssirup

1/2 tsk rålakridspulver

125 g hvid chokolade

 

Brombær-hvid chokolade-ganache:

25 g brombær

10 g fløde

35 g hvid chokolade

25 g smør

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og ned til mandelmelet, og blend videre.

Tilsæt sort slikfarve, og si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Lakridscreme:

Hak chokoladen.

Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.

Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.

Stil cremen på køl natten over, og fyld den i en sprøjtepose.

 

Brombær-hvid chokolade-ganache:

Blend brombærrene, og giv dem et hurtigt opkog i en gryde.

Hak chokoladen.

Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen.

Rør godt rundt.

Tilsæt brombærpuréen.

Blend hele massen.

Tilsæt smør, og blend en sidste gang.

Sæt ganachen i køleskabet i minimum 4 timer – gerne natten over.

 

Macaron-opbygning:

Lakridsmacarons