Labre lakrids macarons
Andet kapitel af mit macaron-eventyr rummer disse labre lakridsherligheder. Jeg er faldet pladask for de små franske frækkerter og har skjulte intentioner om at lede flere i fristelse de næste dage.
Macarons består i al sin enkelhed af to sprøde makronbunde lagt sammen om et lag cremet fyld. De findes i alle regnbuens fine farver og i et hav af smagsvarianter.
Lad dig ikke snyde af deres petit udseende. De er rige på både fylde og smag.
I søndags fik du en Snickers-version med karamel, saltet peanutpraline og chokoladestærk ganache.
I dag får du en lakrids-version. Med stærk lakrids, sød hvid chokolade og syrlige brombær i skøn symfoni.
Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
sort slikfarve
Lakridscreme:
120 g fløde
50 g lakridssirup
1/2 tsk rålakridspulver
125 g hvid chokolade
Brombær-hvid chokolade-ganache:
25 g brombær
10 g fløde
35 g hvid chokolade
25 g smør
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og ned til mandelmelet, og blend videre.
Tilsæt sort slikfarve, og si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Lakridscreme:
Hak chokoladen.
Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.
Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.
Stil cremen på køl natten over, og fyld den i en sprøjtepose.
Brombær-hvid chokolade-ganache:
Blend brombærrene, og giv dem et hurtigt opkog i en gryde.
Hak chokoladen.
Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør godt rundt.
Tilsæt brombærpuréen.
Blend hele massen.
Tilsæt smør, og blend en sidste gang.
Sæt ganachen i køleskabet i minimum 4 timer – gerne natten over.
Macaron-opbygning: