Syndige Snickers macarons

Snickers macaron

Min uge har været fuld af små, strålende lyspunkter og smil langt ned i maven. Ét af de særlige øjeblikke var macaron-hygge med min søde chokoladeveninde. I hendes selskab er man sikker på spruttende grin og søsterlig støtte.

Og så er hun altid med på chokoladeløjer.

Vores første portion macarons blev knap så vellykket.

Men det endte heldigvis lykkeligt:

Snickers macaron

Der findes et væld af vidunderlige varianter.

Er du vild med Snickers, vil disse macarons få dit hjerte til at banke dobbeltslag.

De består af en chokolade-makronbund, et tyndt lag peanutbutter, mørk chokoladeganache, karamel, lidt peanutpraline og endelig en chokolade-makronbund mere.

Her er opskriften:

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

6 g kakao

 

Chokoladeganache:

50 g fløde

100 g mørk chokolade

Peanutbutter

Karamel (købt eller hjemmelavet f.eks. på kondenseret mælk)

 

Peanutpraline:

20 g peanuts (gerne saltede)

40 g sukker

Snickers macarons

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og kakao ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Drys lidt peanutpraline på hver bund.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Chokoladeganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring piskefløde i kog.

Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.

 

Peanutpraline:

Varm peanuts og sukker på en pande.

Rør rundt – til sukkeret er smeltet og har fået en fin lysebrun farve.

Hæld massen ud på bagepapir, og lad den køle af.

Blend peanutpralinen, og sæt den til side.

 

Macaron-opbygning:

Tag en makronbund, læg et tyndt lag peanutbutter, så et lag chokoladeganache, så lidt karamel, så lidt peanutpraline og endelig en bund mere som top.

Opbevar dem i lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

De syndige Snickers macarons kan sagtens holde sig i et par uger i køleskabet.

Hvis de ikke bliver spist inden.

Snickers macarons