Kirsebærbrownie // konfektkage
Tak for den overvældende respons på mit meget ærlige indlæg i onsdags. Jeg må indrømme, at jeg skulle samle en smuuuuuule mod, inden jeg turde trykke på ‘publicer’. Men med sådan nogle som jer tør jeg virkelig godt være modig igen. TAK!
Her er opskriften på en julet kirsebærbrownie toppet med en vanvittig lækker og virkelig cremet kirsebærganache. Brownien er ikke særlig høj, men så intens i smagen, at den minder om konfekt. Skær den ud i bittesmå stykker og kom den på konfektfadet til jul. Især de voksne i selskabet vil være ellevilde!
Tip: Vil du gøre kirsebærbrownien mere kageagtig, så fordobl selve browniedejen og bag den lidt længere i ovnen. Jeg har kun brugt en halv portion dej i forhold til min normale brownie.
Kirsebærbrownie // kirsebærkonfekt
10-12 personer
Ingredienser
Kirsebærbrownie:
- 60 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade
30 g smør
1 æg
90 g sukker
15 g mel
5 g kakaopulver
1 knivspids salt
15-25 Amarenakirsebær fra Fabbri (afhængigt af, hvor kirsebærbegejstret du er)
Kirsebærganache:
- 160 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade
120 ml piskefløde
120 g Amarena-kirsebærsirup fra Fabbri
Pynt:
- lidt chokoladedrizzle
mørke chokoladeperler
lidt frysetørret kirsebærstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde
Kirsebærbrownie:
- Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
Rør mel, kakao og salt i.
Hæld dejen i en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) beklædt med bagepapir, og stik kirsebær ned i.
Bag brownien i 15-18 min ved 175 grader.
Lad den køle helt af, mens du laver ganachen.
Kirsebærganache:
- Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bring fløde og kirsebærsirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
Fordel ganachen oven på kagen, og stil den i køleskabet natten over.
Pynt:
- Dekorer brownien med chokoladedrizzle, chokoladeperler, kirsebærstøv og rød skovsyre lige inden servering.
Intense cherry brownie
Serves 10-12
Ingredients
Cherry brownie:
- 60 g dark chocolate
30 g butter
1 egg
90 g sugar
15 g all-purpose flour
5 g cocoa powder
1 pinch of salt
15-25 Amarena cherries from Fabbri
Cherry ganache:
- 160 g dark chocolate
120 g heavy cream
120 g Amarena cherry syrup from Fabbri
Decoration:
- chocolate drizzle
dark chocolate pearls
freeze-dried cherry powder
red wood sorrel
Instructions
Cherry brownie:
- Melt chocolate and butter in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie).
In another bowl, beat eggs and sugar together until combined.
Add chocolate mixture.
Stir in flour, cocoa powder and salt.
Spread brownie batter into a square cake tin (16 x 16 cm) lined with baking paper.
Gently, stick cherries into the batter.
Bake for about 15-18 minutes at 175 degrees Celsius.
Let cool completely.
Cherry ganache:
- Melt chocolate in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie).
In a small saucepan, bring cream and cherry syrup to a boil and pour over chocolate.
Let sit for 1 minute.
Using a rubber spatula, slowly stir in a circular motion, starting from the center of the bowl and working out to the sides, until the ganache is smooth and glossy.
Pour ganache on top of brownie and let rest in refrigerator for at least 4 hours or overnight.
Decoration:
- Decorate brownie with chocolate drizzle, chocolate pearls, cherry powder and wood sorrel just before serving.
Cut into small pieces.
Indlægget indeholder affiliatelinks!