Kaffe-macarons

Kaffemacarons

I nat drømte jeg om disse små kaffe-macarons.

I morges blev drømmen realiseret.

Og i morgen skal de små kaffe-sager spises af svigerfamilien i sommerhus.

Kaffe macarons med mørk chokoladeganache

Jeg elsker-elsker-elsker de fine, franske marengs-fristelser.

Både at spise selv og forære til kære.

Disse macarons består af mandelbunde med et strejf af kaffe og ganache lavet af kaffe og Amedei 70 %.

Er du ikke til kaffe, så tjek min lakrids-, hindbær-, citron-, pistacie-, Snickers– eller karamelliseret hvid chokolade-variant ud.

Kaffe macarons med mørk chokoladeganache

P.S. Vinderen af Amedei-konkurrencen er fundet. Trut-trut og tillykke til søde Dagmar, der skriver:

“Du formår at få selv et billede af et helt almindeligt brombær til at løbe andres tænder i vand…”

Jeg sender straks 1 kg hvid chokolade afsted til dig.

Til sidst: tusind-tusind tak til alle, der deltog. Jeg har læst alle jeres kommentarer, grinet af jeres fantastiske digte og blevet rørt helt ind i hjertet af jeres søde ord. I er for dejlige!  T A K !

Kaffe macarons med mørk chokoladeganache

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

1/3 tsk instant kaffe

 

Ganache med mørk chokolade og kaffe:

50 g fløde

100 g mørk chokolade

cirka 1 tsk instant kaffe

 

Kaffepynt (penselstrøg):

1 tsk instant kaffe

1 spsk varmt vand

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og instant kaffe ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Ganache med mørk chokolade og kaffe:

Hak chokoladen fint.

Hæld fløde og instant kaffe i en gryde, bring det i kog og hæld det over chokoladen.

Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.

Fyld den i en sprøjtepose, sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.

 

Kaffepynt:

Opløs instant kaffe i kogende vand, og pensl et tyndt lag kaffe på de færdige macarons.

Lad det tørre.

Opbevar dine kaffe-macarons et køligt sted.

Kaffe macarons med mørk chokoladeganache