Kaffe-macarons
I nat drømte jeg om disse små kaffe-macarons.
I morges blev drømmen realiseret.
Og i morgen skal de små kaffe-sager spises af svigerfamilien i sommerhus.
Jeg elsker-elsker-elsker de fine, franske marengs-fristelser.
Både at spise selv og forære til kære.
Disse macarons består af mandelbunde med et strejf af kaffe og ganache lavet af kaffe og Amedei 70 %.
Er du ikke til kaffe, så tjek min lakrids-, hindbær-, citron-, pistacie-, Snickers– eller karamelliseret hvid chokolade-variant ud.
P.S. Vinderen af Amedei-konkurrencen er fundet. Trut-trut og tillykke til søde Dagmar, der skriver:
“Du formår at få selv et billede af et helt almindeligt brombær til at løbe andres tænder i vand…”
Jeg sender straks 1 kg hvid chokolade afsted til dig.
Til sidst: tusind-tusind tak til alle, der deltog. Jeg har læst alle jeres kommentarer, grinet af jeres fantastiske digte og blevet rørt helt ind i hjertet af jeres søde ord. I er for dejlige! T A K !
Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
1/3 tsk instant kaffe
Ganache med mørk chokolade og kaffe:
50 g fløde
100 g mørk chokolade
cirka 1 tsk instant kaffe
Kaffepynt (penselstrøg):
1 tsk instant kaffe
1 spsk varmt vand
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og instant kaffe ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Ganache med mørk chokolade og kaffe:
Hak chokoladen fint.
Hæld fløde og instant kaffe i en gryde, bring det i kog og hæld det over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.
Fyld den i en sprøjtepose, sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.
Kaffepynt:
Opløs instant kaffe i kogende vand, og pensl et tyndt lag kaffe på de færdige macarons.
Lad det tørre.
Opbevar dine kaffe-macarons et køligt sted.