Isbomber med mælkechokolade og pistacienødder
Jeg stornyder søndagens stille tempo, skriver skøre og glade tanker ned, laver små chokoladeisbomber og tæller ned til i aften, hvor jeg skal til koncert med folk-pop-bandet Songs for Iris.
Deres musik spænder bredt med både storslåede og stille numre – og de formår at bevæge både følelser og fødder.
Deres flerstemmige ballader, især, går lige i mit hjerte :)
De spiller på Christiania kl. 19.00 i forbindelse med Folkeaktie Festivallen.
Det er gratis og bliver med garanti smadderhyggeligt!
Jeg håber, vi ses :)
Isbomberne er lavet af isrester fra Sankt Hans Aften.
De består af en tynd skal mælkechokolade fyldt med cremet, hjemmelavet chokoladeis og drysset med finthakkede pistacienødder.
Både chokoladeskal og -is er lavet af Amedei Toscano Brown – simpelthen fordi jeg e l s k e r den.
Ha’ en smaddervidunderlig søndag, søde læsere!
Ingredienser (4 personer)
75 g mælkechokolade
1/2 liter mælkechokoladeis
Usaltede pistacienødder (til pynt)
Smelt chokoladen over vandbad (og temperer den, hvis du lyster).
Fyld den smeltede chokolade i en halvkugle-silikoneform. (Enten ved at pensle halvkuglerne forsigtigt – eller fylde dem med chokolade og vende formen på hovedet bagefter, så overskydende chokolade løber ud.)
Sæt formen i fryseren et øjeblik.
Tag den ud, når chokoladen er stivnet, og fyld mælkechokoladeis i.
Sæt formen i fryseren igen.
Lige inden servering: Tag isbomberne ud, portionsanret og drys med finthakkede pistacienødder.
Tip: Hvis du ikke har tid/lyst at lave isen selv, så brug en lækker købe-chokoladeis i stedet.