Eksploderende macarons

Macarons med kastanje, hvid chokolade og pufsukker

Pufsukker-festen fortsætter. Det sydende sukker gemmer sig denne gang i små lillafine macarons med kastanjesmag.

Kastanjesmagen stammer fra en kastanjesirup fra ‘Krydderiet’, som jeg fornyligt forelskede mig.

Jeg har ud over smørcremen brugt siruppen som sødt indslag på min morgenyoghurt og som smagsgiver i en hjemmelavet gelato. Sidstnævnte gjorde mig ret populær.

Hvad synes du om kastanjesmagen?

Jeg har aldrig smagt ristede kastanjer – men efter at have smagt denne søde sirup, står det højt på min to do!

Macarons med kastanje, hvid chokolade og pufsukker

Ligesom sidst har jeg gemt pufsukkeret i lidt chokolade for at sikre, at eksplosionen sker i munden frem for i macaron-fremstillingen.

Derudover har jeg forsøgt at lave en mere detaljeret macaron-vejledning.

Der er mange måder at lave fine macarons på, men denne virker for mig. Hver gang.

Er du fortvivlet over krakkellerede overflader eller manglende fødder, så prøv den af. Måske den er en hjælp.

Macarons med kastanje, hvid chokolade og pufsukker

Ingredienser (til 10 macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

 

Kastanje-smørcreme:

30 g smør

125 g flormelis

2 spsk kastanjesirup

30 g hvid chokolade

pufsukker

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Tilsæt flormelis, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Pynt halvdelen af bundene med glimmer. (Jeg brugte perlemor og lilla glimmer)

 

Kastanjesmørcreme:

Pisk smør og flormelis sammen i en skål.

Tilsæt kastanjesirup, og pisk videre.

Tilsæt mere sirup, hvis massen er for tør. Tilsæt mere flormelis, hvis massen er for våd.

Fyld smørcremen i en sprøjtepose.

Smelt den hvide chokolade over vandbad, og temperer den.

Bland pufsukker og chokolade, hæld det i en lufttæt boks og sæt det på køl.

Når chokoladen er stivnet, så hak det i mindre stykker.

Fyld kastanje-smørcreme og pufsukkerchokolade mellem bundene.

Smugsmag!

Macarons med kastanje, hvid chokolade og pufsukker