Eksploderende chokolade…

Hvid chokolade med citron, solbær, mandler og pufsukker

…med citron, solbær og knas.

Chokoladen indeholder søde og syrlige smagsnuancer i skøn forening – og sydende pufsukker som prikken over i’et.

Pufsukkeret skjuler sig i chokoladen og eksploderer først, når der tages en bid.

Afslør aldrig, at der er pufsukker i, og oplev overraskede ansigter og store grin.

Hvid chokolade med citron, solbær, mandler og pufsukker

Nogle vil mene, at pufsukker er for børn. Jeg er dybt uenig.

Jeg bliver aldrig for gammel til at lege – ej heller med sydende sukker.

Både pufsukker og frysetørret solbærpulver er købt i min yndlingsstand i Torvehallerne: Krydderiet.

Bor du ikke i København, kan du ledes i fristelse i deres nye netbutik.

Hvid chokolade med citron, solbær, mandler og pufsukker

Ingredienser

100 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade af god kvalitet

1/2 tsk citronskal fra økocitron

10 g mandler

1 1/2 tsk pufsukker

frysetørret solbærpulver

 

Hak chokoladen groft.

Varm al chokolade (på nær 20 %) over vandbad – til den er smeltet (det sker ved omkring 40 grader).

Tag chokoladeskålen af varmen, og hæld de resterende 20 % i.

Rør rundt i chokoladen – til den har en temperatur på 28 grader.

Tilsæt citronskal, finthakkede mandler og pufsukker.

Hæld chokoladen ud på et bagepapir, og form det til en rektangel.

Pynt med frysetørret solbærpulver, citronskal og lidt ekstra pufsukker, hvis du ønsker ekstra eksplosioner.

Sæt chokoladen på køl i en lufttæt beholder.

Sørg for, at den ikke kommer i kontakt med væske, da pufsukkeret så vil eksplodere med det samme.

Del chokoladen med nogen, der også har et lille legebarn gemt i maven.